Shkëmbi i Kavajës

Heaton Park, Mt Road M25 2SW

Shkëmbi i Kavajës Shkëmbi i Kavajës është shkëmb i cili ndodhet në afërsi të gjirit të Durrësit. Shkëmbi është 160 metra i gjerë dhe 560 metra i gjatë. Sipas disa historinave mendohet që Beteja e Dyrrahut mes Çezarit dhe Pompeut të jetë zhvilluar pranë Shkëmbit të Kavajës. Shkëmbi i Kavajes bën pjesë në monumentet natyrore […]

Plazhi i Durrësit

Heaton Park, Mt Road M25 2SW

.image-box .image-column img { margin-bottom: 15px; /* Adjust the spacing as needed */ margin-right: 15px; /* Add space between images */ } .text { padding: 20px; /* Add padding to the text for spacing */ } Plazhi i Durrësit Plazhi i Durrësit është një ndër plazhet më interesante, më të mëdha dhe më modernë jo […]

Plazhi i Kallmit

Heaton Park, Mt Road M25 2SW

Plazhi i Kallmit Plazhi i Kallmit gjendet në perëndim të malit të Durrësit, rreth 0.5 m mbi nivelin e detit. Përbën plazh të virgjër, të formuar nga veprimtaria akumuluese e valëve të detare. Është i gjatë 100 m dhe i gjerë 15 m. Ka vlera shkencore gjeomorfologjike, didaktike. Vizitohet duke marrë rrugën këmbësore Plazhi i […]

Plazhi i Currilave

Heaton Park, Mt Road M25 2SW

Plazhi i Currilave Plazhi i Currilave është një plazh tjetër i njohur në rajonin e Durrësit, i cili është gjithashtu një destinacion i popullarizuar për turistët për pasurinë e tij natyrale dhe bukurinë e bregdetit.

Plazhi i Lalëzit

Heaton Park, Mt Road M25 2SW

Plazhi i Gjirit të Lalzit 30 km në veri të Durrësit, pas pemëve të larta dhe këngës së gjinkallave fshihet Plazhi i Gjirit të Lalzit, një nga plazhet me standardet më të larta të gjithë bregdetit Adriatik në Shqipëri. Plazhi që shtrihet nga Shën Pjetri deri në drejtim të Hamalles dhe Rrushkullit, ofron një det […]

Plazhi i Hamallaj

Plazhi i Hamallaj Plazhi Hamallaj, i cili ndodhet në rajonin e Durrësit, është një plazh shqiptar, i njohur për bregdetin e tij të bukur me rërë në Detin Adriatik.

Plazhi i Shën Pjetrit

Plazhi i Shën Pjetrit Plazhi i Shen Pjetrit ndodhet në një zonë urbane, ndërmjet maleve. Është një plazh publik dhe i lirë. Është i mbuluar me rërë. Hyrja në ujë është e butë. Deti është i pastër kristal, jeshil turkoz. Plazhi është i përshtatshëm për të moshuarit dhe familjet me fëmijë. Shumica e plazhit është […]