Latest Past Events

Familja Elezi

Në vitin 1937 për një pjesë të qyteteve më të rëndësishme të Shqipërisë (Tirana, Durrësi, Korça, Vlora, Shkodra, Saranda, Elbasani, Berati) u bë një rilevim aerofotogrametrik në shkallën 1:5000 të realizuar nga Instituti gjeografik ushtarak Italian i Firences. Kjo metodë ndihmoi për për të gjitha studimet dhe planifikimet e mëpasme të zhvillimit urban. Në këto […]

Familja Subashi

Ajo u ndërtua nga Ibrahim Subashi, jo për banim por si rezidencë. Pasi tërmeti i 1926 shkatërroi qytetin, për ndërtimin e saj në 1928 u punësuan inxhinierë italianë të cilët përveç teknikës antisizmike zbatuan edhe dekorimin arkitekturor fashist të kohës. Banesa prej tre katesh u plotësua edhe me dy dyer në formë harqesh në material […]