Loading Events

visitdurres | visitdurres.al

Familja Tedeschini është një familje fisnike me prejardhje nga qyteti Vasto provincë e Kietit në Itali.

Vila Tedeschini u ndërtua në vitin 1843 nga vëllezërit Josef dhe Francesko Tedeschini konsuj të Austrisë në Durrës, dhe ka shërbyer edhe si konsullatë austriake duke u njohur për mikëpritjen e shumë diplomatëve të huaj. Një prej emrave të njohur ka qenë edhe albanologu Johan Georg von Hahn.Për shumë vite një pjesë e kësaj vile ka funksionuar si “Farmacia Tedeschini” ku ilaçet janë dhënë falas për njerëzit në nevojë.

Vila ka pasur në ambientet e brendshme një kapelë, në të cilën para ndërtimit të kishës së “Shën Luçisë ” në vitin 1868 janë zhvilluar ceremonitë fetare të ritit katolik.

Event Details

  • Date: July 28, 2023
  • Time: 8:00 am - 5:00 pm
  • Event Category: