Loading Events

visitdurres | visitdurres.al

Nëse pyesim sot veten, ku ndodhet lagjja e njohur “Kala”, atë e gjejmë përmes objekteve ikonike identifikuese.

Nëse bëni një ecje rreth përmes Xhamisë Fatih, aty do njiheni se dikur në mesjetën e hershme gjendej një kishë bizantine e cila gjatë pushtimit otoman u shndërrua në xhami për nder të sulltan Mehmetit II, Fatihut. Përshkoni rrugën dhe afrohuni pranë Kishës katolike të Shën Luçisë e pajisur me këmbanore bashkë me Ipeshkëvinë.

Pranë kësaj hapësire kanë jetuar familje të rëndësishme si: Çelkupa, Tedeskini, Kurti, Hoxha, Bumçi, Parga e Beja.

Dera e punuar në grep nga artizane Myzejen Rexhepi

Event Details

  • Date: July 28, 2023
  • Time: 8:00 am - 5:00 pm
  • Event Category: