Loading Events

visitdurres | visitdurres.al

Me origjinë nga Berati, por me rrënjë armene, familja e Aleks Toska Bodiken e ngriti banesën e tij në vitin 1937.

E ndërtuar për gjashtë javë si një sfidë me punëtorët e ndërtimit, banesa u ndërtua për të shërbyer në katin e parë për ambiente tregtie, ndërsa kati i dytë për banim.

Ata zgjodhën Durrësin për ti shpëtuar gjenocidit armen dhe këtu formuan strehëzën e re, larg atdheut.

Event Details

  • Date: July 28, 2023
  • Time: 8:00 am - 5:00 pm
  • Event Category: