Loading Events

visitdurres | visitdurres.al

Dikur tregtar në vende të ndryshme si Itali, Greqi e gjetkë djali me origjinë nga Berati, Jani Nushi vendoste rrënjët e tij në Durrës.

Si një familje e madhe me tetë fëmijë, pasardhësit e tij do të fitonin profesione sa në farmaci ashtu edhe në arkitekturë, ekonomi, mësuesi, dhe sport.

Ndërmjet luftës, plaçkitjes dhe lakmisë vila transformohet në fillimet e 1916 herë në spital e herë si vendstrehim nga forcat austro-hungareze.

Dikur një banesë ikonike, e mbushur me ecjet e zërat e familjarëve e nipërve që luanin në oborrin e saj, tashmë gjendet e braktisur, e zbrazur, pa e ditur fatin e saj të ardhshëm.

Event Details

  • Date: July 28, 2023
  • Time: 8:00 am - 5:00 pm
  • Event Category: