Loading Events

visitdurres | visitdurres.al

Bashkëjetesën me qytetin e Durrësit familja Mima, e ka që para vitit 1900. Ndërtuar nga Jovan Mima, brenda saj kanë jetuar 4 breza, deri tek nipërit dhe mbesat që jetojnë ende sot.

Kjo banesë i rezistoi tërmetit të 1926, dhe vijon të mbetet origjinale ende sot.

Ndoshta pak e njohin aktorin shqiptar Prokop Mima, i cili lindi dhe kaloi fëmijërinë e tij në këtë shtëpi.

Event Details

  • Date: July 28, 2023
  • Time: 8:00 am - 5:00 pm
  • Event Category: