Loading Events

visitdurres | visitdurres.al

Banesa e tyre u ndërtua në vitin 1932 nga nga dy vëllezërit Hysen dhe Mustafa Fani, tregtarë dhe detarë të njohur të kohës në qytet.

E ndërtuar me stilin liberty dhe neoklasik i vonë shqiptar, shtëpia ishte menduar të kishte dyqane në katin e parë dhe mjedise banimi në katin e dytë.

Banesa Fani iu konfiskua pronarëve dhe iu përshatat sipas ligjeve të sistemit komunist në Shqipëri midis viteve 1946-48 dhe pronarët e saj nuk jetuan aty, por banorë të tjerë u vendosën.

Event Details

  • Date: July 28, 2023
  • Time: 8:00 am - 5:00 pm
  • Event Category: