Loading Events

visitdurres | visitdurres.al

Familja Bilali, ishte me origjinë nga Ulqini i Malit të Zi. Pasi jetoi në Shkodër për disa muaj, ai u vendos në përfundimisht në Durrës, dhe këtu tre vëllezërit e familjes ndërtuan pronën e tyre.

Të njohur si tregtarë me spedicionin detar të motovelierave, ata mbanin krenarisht flamurin shqiptar në linjat me Jugosllavinë.

Banesa e ndërtuar vitin 1931, funksiononte edhe si mjedis tregtar në katin e parë, ndërsa katet e dyta ishin projektuar për banim.

Periudha e errët e komunizmit dhe Partia e Punës i largoi pronarët e saj nga shtëpia dhe i persekutoi.

Event Details

  • Date: July 28, 2023
  • Time: 8:00 am - 5:00 pm
  • Event Category: